Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

De getallen!

De kikker

Mensen met kikkers als totem zijn uiterst gevoelig voor de emotionele staat van anderen en lijken instinctief te weten wat xe moeten doen en zeggen. ze zijn oprecht begaan met het wel en wee van anderen.

De kikker is een totem van metamorfose. Hij symboliseert het tot in ontwikkeling komen van de eigen inherente scheppingskracht.  Gewoonlijk hebben kikkermensen een sterke band met hun moeder.

De verbinding met water zou de kikkermensen tot nadenken moeten stemmen. Ben je misschien te aards aan het worden? Ben je aan het wegzakken in de modder van het dagelijkse leven? Zou je misschien eens een duik in het creatieve water moeten nemen? Of stijgt het water je naar de lippen?

Mensen met kikkertotem zouden hun gevoeligheid voor klanken en geluiden moten ontwikkelen. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk een aparte muzieksmaak hebben.

De beer

De beer is verbonden met de maansymboliek en zodoende ook met het onbewuste en onderbewustzijn en de oernatuur.De beer leert je dat de bronnen voor onze overleving in onszelf te vinden zijn. Hij leert ons te putten uit al onze innerlijke reserves aan energie en essentie, zelfs die welke nog nooit eerder aangeboord zijn.

Het verschijnen van de beer in je leven zou je tot zelfreflectie moeten aanzetten. Zit je er met je oordeel naast? en de mensen om je heen? Kun je niet tot de kern van de zaak doordringen? Ben je te kritisch over jezelf of anderen? Heb je een roze bril op?

De beer blijft altijd speels en het kind in zich blijft aanwezig wat je tevens jong van geest houdt.

De beer laat je diep in jezelf afdalen, zodat je in je keuzen en besluiten kunt handleen vanuit een positie van macht.

De wolf

Mensen met kikkers als totem hebben een sterk familiegevoel, zijn loyaal en leven vaak volgens een strak ritueel.

De wolf helpt je jezelf te leren kennen en daaraan kracht, vertrouwen en zekerheid te ontlenen, zodat je je niet zo nodig tegenover iedereen hoeft te bewijzen en te laten gelden.

Hij leert je hoe je je verbale communicatie kracht bij kunt zetten met de gepaste lichaamstaal. De wolf leert ons hoe we dmv rituelen orde en harmonie kunnen scheppen in ons eigen elven. Hij helpt ons te begrijpen dat ware vrijheid alleen mogelijk is met discipline.

Leer te luisteren naar je innerlijke gedachten en woorden, daarmee ontwikkel je je intuïtie die er van nature al zo aanwezig is.

Vertrouw ook op je intuïtie, wellicht is het tijd om een nieuwe weg in te slaan? Of het heft in eigen handen te nemen wat betreft je leven.

De vos

 

Als totem kan hij je leren om vindingrijik te zijn.

Vossen kunnen zich makkelijk camoufleren en zich onzichtbaar maken. Als totem wil dit zeggen, oefen erin om je te versmelten met je omgeving zonder daarbij je eigen energie te laten verdwijnen.

Haren en vachten zijn oude symbolen van energie en vruchtbaarheid.. Lagen ervan ( zoals de vos heeft ) symboliseren meer niveaus.

Bij de vos is het onderhaar de hoofdenergiebron voor iemand die met zijn totem werkt, De dekharen beschermen en definieren hoe de betrokkene die energie gebruikt.. Als de buitenste laag verandert, verandert de expressie van de innerlijke scheppende kracht mee.

Wie de vos als totem heeft zou daarom  speciale aandacht aan zijn haar moeten besteden.

Zolang je geconcentreerd blijft op je creatieve krachten, zul je met gemak alle scherpe bochten in je leven kunnen nemen.

 

De vlinder

Zeer symbolisch voor proces van transformatie en gedaanteverwisseling.

Verschijnt er een vlinder of in dit geval heb je gekozen voor de vlinder, let dan goed op wat op dat moment de belangrijkste kwesties zijn waarmee je te maken hebt. Vermoedelijk vind je daarin de sleutel.
Ook de kleur van de vlinder is zeer bepalend.

Vlinders herinneren ons eraan, de dingen in het leven niet zo serieus te nemen.
Ze leren ons dat het leven een dans is en en geen stug stuk hout.
Vlinders schenken ons vreugde. Dus vraag je eens af, hoe weinig vreugde je nu in je leven ervaart.

Fleur er eens van op en kijk eens uit naar verandering. Dit hoeft niet traumatisch te zijn, maar brengt juist iets moois.

Het roodborstje

Verschijnt er een roodborstje dan mag je verwachten dat er op een groot aantal gebieden van je leven nieuwe groei zal plaatsvinden.

Hij stimuleert groei op alle gebieden van je leven.
Je moet uit volle borst je eigen lied zingen, wil je groei beleven, laat je daarin niet afschrikken door anderen.
Wilskracht is zeer aanwezig bij deze totem. Het kan ook betekenen dat dit tot nu toe juist onder de maat bij je was…

Ook wordt een roodborstje vaak geassocieerd met een dierbare overledene die je even gedag komt zeggen.

De tijger

De meeste tijgers jagen langzaam en stil. Degene met deze totem zouden hetzelfde moeten leren toe te passen. Ongeacht waar je op jaagt. Mensen met deze totem zullen over het algemeen het beste in de nacht kunnen werken in de zin van het meest effectief. De avondmensen dus.

Er zal zich een nieuwe sensualititeit ontwaken, een verhoogde gevoeligheid voor aanraking.
Met het verschijnen van de tijger in je leven, mag je nieuw avontuur verwachten.

Hij wekt hartstocht op en nieuwe krachten in je op. Je mag verwachten dat deze periode binnen 6 tot 8 weken inzet.
Bezin je erop wat er in je leven gebeurt momenteel…
Misschien te weinig fut? Te weinig levenslustig?

 

De uil

Rond geen enkele vogel bestaat zo’n omvangrijke mythologie en zoveel mysterie als de uil.

Staat symbool voor het vrouwelijke, de maan en de nacht.
Hij is de vogel van de magie, de duisternis, en wijsheid.

Iemand die met het uilmedicijn werkt zal kunnen zien en horen wat anderen proberen te verbergen. Doordat je zulke subtiliteiten opmerkt, zullen anderen zich misschien niet bij je op hun gemak voelen, omdat ze je niet om de tuin kunnen leiden.

Als je nek stijf  en niet flexibel is, ( zoals bij de uil ) belemmer je in principe je eigen waarneming. Nekmassages kunnen voor de totem zeer juist zijn.
Uilen kunnen zacht en geruisloos vliegen. Dit is ook symbolisch voor jou. Wees stil bij wat je doet, dit is voor jou de weg naar je grootste successen.

het hert

Het hert is een trekker, waarbij hij bijna nooit dezelfde route neemt, als bescherming.

Het hert wordt vaak geassocieerd met Boeddha. En is een symbool van onschuld en terugkeer naar de wildernis.
Het hert leidt ons terug naar de oerwijsheid en naar oude gebruiken.

Het hert kan een signaal zijn dat we  even afgedwaald zijn van de rol die voor ons op dit moment het gunstigst zou zijn.
Met het verschijnen van een hert in je leven breekt een tijd aan warin je zacht en aardig voor jezelf en anderen moet zijn. Je zult nieuwe onschuld en frisheid vinden en de zachte, betoverende lokroep van het avontuur horen.
Probeer je dingen te forceren?
Doen anderen dat?
Ben je te kritisch of onzorgzaam voor jezelf

Het paard

Aantrekkings-en overredingskracht. Symbool van vrijheid. In vele legenden zijn paaden helderziend en herkennen ze de beoefenaren van de magie.
Het verschijnen van een paard kan voor reizen en bewegen staan, maar staat ook symbool voor begeerten.
Is het tijd dat je je vrijheid opeist?
Moet je verder trekken?
Paarden leren je erop uit te trekken naar nieuwe oorden en helpen je je eigen vrijheid en macht te ontdekken

De dolfijn

Ademhaling, schepping, hartstocht en sexualiteit.

Beheersing van de ademhaling is de sleutel van het medicijn van de dolfijn.

Wanneer je dit gaat beheersen en je af kunt stemmen op de kracht van de dolfijn, kun je je door hem laten meevoeren naar alle plaatsen en tijden die bestonden voordat de grote zeeen het grootste deel van de aarde bedekten.. De oeroorsprong van jezelf bedoel ik hiermee.
Hij leert je hoe je onder te dompelen in het levenswater en daarna alles geboren te laten worden waar je behoefte aan hebt of naar verlangt.

Wat scheppen je woorden en je gedachten voor je?
Kom je wel voldoende in de frisse buitenlucht?